- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
KuinkaKuinka kauan vauva voi olla erossa äidistään?

Kuinka kauan vauva voi olla erossa äidistään?

Tähän kysymykseen vastaaminen riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien vauvan ikä, temperamentti ja hoitotilanteen laatu.

Vastasyntyneet ja varhaiset kuukaudet

Vastasyntyneet ja ensimmäisten kuukausien ikäiset vauvat ovat erityisen haavoittuvaisia äidistään erottamiselle. Tämä johtuu siitä, että he ovat vielä kehittämässä itsetuntoaan ja kiintymystään hoitajiinsa. Ero tässä iässä voi johtaa ahdistuksen, ahdistuksen ja jopa hylkäämisen tunteisiin.

6-12 kuukauden ikäiset vauvat

Kun vauvat kasvavat, heistä tulee itsenäisempiä ja vähemmän riippuvaisia äideistään fyysisen ja emotionaalisen tuen suhteen. Tämä tarkoittaa, että he voivat sietää pidempiä eroja. On kuitenkin edelleen tärkeää, että tässä ikäryhmässä olevilla vauvoilla on säännöllinen yhteys äitiinsä.

1-2-vuotiaat vauvat

Yksi- ja kaksivuotiaat vauvat alkavat kehittää omaa identiteettiään ja itsenäisyyttään. He saattavat edelleen olla ahdistuneita eroista äideistään, mutta he alkavat myös oppia selviytymään niistä.

2-vuotiaat ja sitä vanhemmat vauvat

Kun vauvat saavuttavat kahden vuoden iän, he yleensä ymmärtävät eroamisen käsitteen. He saattavat edelleen kaivata äitejään, kun he ovat erossa, mutta he pystyvät yleensä selviytymään siitä ilman liikaa ahdistusta.

Tekijät, jotka vaikuttavat siihen, kuinka kauan vauva voi olla erossa äidistään

Vauvan iän lisäksi on useita muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siihen, kuinka kauan vauva voi olla erossa äidistään. Nämä tekijät sisältävät:

  • Vauvan temperamentti: Jotkut vauvat ovat sopeutuvampia ja sitkeitä kuin toiset. Herkemmät tai ahdistuneemmat vauvat saattavat kokea erottelun vaikeammin.
  • Äidin läsnäolon jatkuvuus: Vauvat, jotka ovat erossa äideistään lyhyitä aikoja, mutta joilla on säännöllistä yhteyttä heihin, selviytyvät yleensä paremmin kuin vauvat, jotka ovat erossa pidempiä aikoja ja joilla on vähän tai ei lainkaan yhteyttä äitiinsä.
  • Hoitotilanteen laatu: Myös hoitotilanteen laatu voi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin vauva selviytyy erosta. Vauvat, joita hoidetaan rakastavasti ja vastaanottavasti, selviytyvät yleensä paremmin kuin vauvat, joita hoidetaan välinpitämättömästi tai laiminlyövästi.
  • Muiden läheisten aikuisten läsnäolo: Vauvat, joilla on muita läheisiä aikuisia elämässään, kuten isovanhempia, tätejä tai setiä, saattavat kokea äidistään erottamisen helpommin. Nämä muut aikuiset voivat tarjota vauvalle rakkautta ja tukea äidin poissaolon aikana.

Kuinka valmistautua vauvan ensimmäiseen eroon äidistä

Jos suunnittelet olevasi erossa vauvastasi jonkin aikaa, on muutamia asioita, jotka voit tehdä valmistellaksesi heitä erottamiseen. Näitä ovat:

  • Tottuta vauva muihin ihmisiin: Aloita totuttamalla vauva olemaan muiden ihmisten, kuten isovanhempien, täti- tai setien ympärillä. Tämä auttaa heitä tuntemaan olonsa mukavammaksi muiden aikuisten kanssa, kun et ole paikalla.
  • Rutiinien käyttö: Rutiinit voivat auttaa vauvoja tuntemaan olonsa turvalliseksi ja ennakoitavaksi. Yritä luoda säännöllinen rutiini ruokintaan, nukkumiseen ja leikkimiseen. Tämä auttaa vauvaa tietämään, mitä odottaa, ja helpottaa heidän selviytymistään poissaolosi aikana.
  • Kestävän ja turvallisen hoitoympäristön luominen: Varmista, että hoitotilanne on turvallinen ja kestävä. Tämä tarkoittaa, että hoitajan tulisi olla rakastava, vastaanottava ja kokenut. Hoitajan tulisi myös pystyä tarjoamaan vauvalle sama hoitotaso kuin sinäkin pystyisit.

Yhteenveto ja päätelmät

Vauvan ja äidin välisen eron pituus riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien vauvan ikä, temperamentti ja hoitotilanteen laatu. Jos suunnittelet olevasi erossa vauvastasi jonkin aikaa, on olemassa useita asioita, joita voit tehdä valmistautuaksesi heitä erottamiseen. Näitä ovat vauvan totuttaminen muihin ihmisiin, rutiinien käyttö ja turvallisen ja kestävän hoitoympäristön luominen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

Miten Uniapnea Todetaan

Miten Fibromyalgia Todetaan

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

Miten Uniapnea Todetaan

Miten Fibromyalgia Todetaan

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme